Minimalne zamówienie na przekąski finger foods wynosi 10 szt / 1 pozycja
FINGER FOODS:
- Tartinki bankietowe dekorowane ( na pumperniklu, korpusy kruche, pieczywo pszenne, razowe)– 4,00 / 1 szt.
- Kanapki bankietowe dekorowane ( na pumperniklu, pieczywo pszenne, razowe) – 5,00/ 1 szt
- Mini voule vount – 5,00/1 szt
- z serem pleśniowym, świeżym ogórkiem, orzechem włoskim
- jajem przepiórczym, kawiorem, majonezem, sałatą ozdobną
- salami, pomidorkiem cherry, sałatą ozdobną
- z pastą tuńczykową, świeżym ogórkiem, kaparami
- z pastą jajeczną, kiełkami, rzodkiewką, świeżym ogórkiem
- z pastą kanapkową ,pomidorkiem cherry, świeżą bazylią, serem mozzarela
- z szynką włoską, gruszką i serkiem philadelphia
- z wędzonym łososiem, koperkiem, jajem przepiórczym, kawiorem
- Minisandwiche – 5,00
- ze świeżymi pomidorkami cherry i bazylią
- z pastą z suszonych pomidorów i sałat
- z oliwkami i suszonymi pomidorami
- z tatarem z wędzonego łososia
- Koreczki – 4,00
- z serem żółtym, pomidorkiem koktajlowym i pieczonym kurczakiem
- z serem wędzonym, kabanosem i ogórkiem konserwowym
- mini caprese
- ze smażoną krewetką, świeżym ogórkiem i i zieloną oliwką
- z salami, serem cheddar i oliwką
- Jaja – 4,00
- faszerowane pastą grzybową
- faszerowane z kawiorem
- faszerowane z łososiem
- faszerowane pastą z awokado
- faszerowane pastą z suszonych pomidorów
- faszerowane szpinakiem
- Przekąski zimne Finger foods :
- Łosoś zawijany ze szpinakiem i serkiem Philadelphia – 8,00
- Tortilla zawijana z szynką włoską i serkiem mascarpone – 7,00
- Kulki z melona owinięte w szynkę parmeńską – 6,00
- Gruszka marynowana z szynką parmeńską i serkiem Philadelphia – 7,00
- Soczysty rostbef z ogórkiem konserwowymi i sosem tatarskim – 7,00
- Roladki z grillowanej cukinii z kremowo -ziołowym nadzieniem – 5,00
- Kruche babeczki z serem kozim i pieczonym burakiem – 5,00
- Pomidory faszerowane serem feta i oliwkami – 5,00
- Ogórki faszerowane serem pleśniowym, suszonymi pomidorami – 5,00
- Ogórki faszerowane pastą z suszonych pomidorów i rukolą – 5,00
- Marynowane papryczki z serkiem ziołowym – 4,00
- Marynowane oliwki z serkiem ziołowym – 4,00
- Ruloniki z szynki z pastą chrzanowo – jajeczną – 6,00
- Ruloniki z szynki włoskiej z rukolą, serem Rokpol i suszonymi pomidorami -7,00
- Muszle makaronowe ze szpinakiem i fetą– 7,00
- Tatar z łososia z oliwką i kaparami na grzance ziołowej– 9,00
- Sałatki Finger foods:
- Mini sałatka z kurczakiem i kukurydzą – 6,00
- Mini koktajl z krewetek – 6,00
- Mini sałatka z warzyw i paluszków krabowych -6,00
- Mini sałatka grecka – 6,00
- Mini szpinak z suszonymi pomidorami i tartym parmezanem – 6,00
- Mini rukola z pieczonym łososiem i mozarellą – 7.00
- Mini sałatka brokułowa z pieczonym kurczakiem – 6,00
- Mini sałatka cesar – 6,00
- Mini sałatka owocowa – 6,00
- Surowe warzywa słupki z dipami – 5,00
- Bufet ciepły Finger foods :
- Mini burgery z kurczakiem i sosem avocado – 15,00
- Śliwki kalifornijskie zawijane z bekonem z sosem słodko- pikantnym- 5,00
- Pieczarki Portobello z cielęciną i podgrzybkami zapiekane serem Gruyere- 10,00
- Francuskie tartaletki z gorgonzollą, orzechami i kurkami – 7,00
- Mini wrapy z grillowanym kurczakiem, sałatą, papryką -8,00
- Mini szaszłyczki z indykiem i ananasem – 6,00
- Mini szaszłyczki warzywne – 5,00
- Quiche z serem ricotta i szpinakiem; z kiełbaskami peperoni; z bekonem i warzywami grillowanymi; z łososiem i brokułami – 7,00
- Paczuszki z ciasta francuskiego z podgrzybkami / z fetą i szpinakiem – 7,00
- Bufet słodki:
- mini babeczki owocowe, kajmakowe – 5,00
- deserki mini słoiczki: Cream brulle – 9,00 pana cotta z marakują – 9,00 tiramisu -12,00 mus czekoladowy 9,00 sernik z porzeczką -9,00
- ciasteczka: mini sernik, szarlotka – 5,00
- PRZEKĄSKI ZIMNE NA PÓŁMISKACH
- schab po warszawsku 12 pln/porcja 100g
- kaczka w galarecie z owocami z dodatkiem malagi i migdałów 12 pln/porcja 100g
- roladki z łososia wędzonego zawijane z serkiem chrzanowym 9 pln / porcja 50g
- łosoś wędzony w cieście koperkowym 9 pln / porcja 50g
- tatar z łososia surowego z kaparami i oliwkami 15 pln / porcja 80g
- ruloniki z szynki z serem / z polędwicy wędzonej ze szparagami/ melon z szynką parmeńską – 9 pln/porcja 60g
- tortilla z kurczakiem, swieżymi warzywami i mix sałata podana na rukoli 9 pln/ porcja
- roladki z pieczonego z rostbefu z ogórkiem konserwowym podane na sałatce z selera naciowego i sosem francuskim 12 zł/porcja
- kompozycja marynowanych mięs pieczonych, galantyn oraz pasztetów (karkówka ze śliwką, rolada boczkowa w majeranku, rostbef w kruszonym czarnym pieprzu, galantyna drobiowa, pasztet z zająca ) 90 pln /półmisek dla 5 osób
- tatar wołowy z cebulką, pieczarkami i korniszonami 15 pln / porcja
- Ruloniki z szynki babuni z sałatką jarzynową powlekane delikatnie galaretą 10 pln/ porcja
- Polędwica własnego wyrobu wolno dojrzewająca z serkiem ziołowym i szparagami 9 pln / porcja
- Crawala z łososia marynowanego w burakach i pomarańczy z dodatkiem żubrówki na warzywnym tiagatelle z dodatkiem sosu cytrynowego – 15 pln / porcja
- Warzywa grillowane z balsamico i odrobiną sera koziego 9 pln / porcja
- Torcik z buraka z kaparami i odrobiną sera koziego 12 pln / porcja
- Smażony dorsz w sosie greckim 12 pln / porcja
- Gruszka z pikantnym serkiem Filadelfia, szynką parmeńską i winegretem malinowym – 9pln / porcja
- Patera sledzi w 4-smakach: w oleju z cebulką, w sosie tatarskim, w smietanie z jabłkiem, z jajkiem i groszkiem zielonym w majonezie 15 pln / porcja
- Tatar ze śledzia z imbirem i curry na miodowym pumperniklu 12 pln / porcja
SAŁATKI:
- Jajo przepiórcze na klasycznej sałatce jarzynowej 10 pln / porcja 80g
- Caprese (pomidor, mozarella, dressing ze świeżej bazylii) 10 pln / porcja 80 g
- Sałata grecka z fetą i oliwkami 12 pln / porcja 80g ( salaterka 4 porcje)
- Mix sałat z gyrosem oraz sosem tzatziki 10 pln / porcja 80g ( salaterka 4 porcje)
- Sałatka Boryny (ser żółty, szynka konserwowa, ogórek konserwowy, kukurydza) 10 pln / 80g (salaterka 4 porcji)
- Sałata ze świeżego szpinaku, suszonych pomidorów oraz świeżo tartego parmezanu ) 10 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
- Sałatka z tuńczyka (makaron penne, czerwona fasola, papryka, ogórek kiszony, majonez) 12 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
- sałatka arbuzowa z ogórkiem, szalotką, rzodkiewką oraz kiełkami słonecznika) 10 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
- sałata z wołowiną wg. Szefa Kuchni (swieża rukola, grilowana wołowina, parmezan, pomidorki cherry) 15 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
- sałatka z salami i suszonymi pomidorami 12 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
- Sałatka z kurczaka i ananasa 12 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
- Sałatka Nicejska (miks sałat, fasolka szparagowa, oliwki, jajko gotowane, tuńczyk, cebula czerwona, pomidory, winegret) 12 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
- Sałatka Szopska (papryka, kalafior, ogórek zielony, pomidor, ocet winny, ser feta) 12 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
- Sałatka z paluszków krabowych (groszek konserwowy, jajko gotowane, majonez, koper, świeży ogórek) 8 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
ZUPY & DANIA GŁÓWNE
Zupa: (15 pln/ porcja 450 ml):
rosół domowy z makaronem lub rosół z kołdunami i parmezanem lub barszcz czerwony z uszkami lub żurek na boczku z jajkiem i białą kiełbasą lub krem ze szparag / grzybów / batata / brokuł / kalafiora / pomidorowo – marchwiowy lub chłodnik z jajkiem
Zupa: (20 pln/ porcja 450 ml):
flaczki wołowe lub zupa tajska z kurczaka na mleku kokosowym
Beef Strogonoff lub Zupa węgierska – 30 pln / porcja 450ml
Danie główne: ( porcja 160g/450g)
- Polędwiczki wieprzowe marynowane w musztardzie francuskiej faszerowane mozzarellą podane na grzybach duszonych z kopytkami smażonymi, brokułą oraz pomidorkami cherry – 40 pln
- Kotleciki z polędwiczek wieprzowych na plastrach bakłażana zapiekane pomidorem i serem mozarella podane z ziemniakami opiekanymi oraz młodą marchewką glazurowaną – 40 pln
- Pierś kurczaka w chrupiącym boczku faszerowana serem Rokpol podana z ziemniakami opiekanymi, młodą marchwią, brokułą – 40 pln
- Eskalopki cielęce z osoem kurkowym serwowane z kluskami śląskimi ,buraczkami oraz fasolką szparagową – 55 pln
- Kaczka pieczona po polsku z wiśniówką jabłkami i majerankiem serwowana z ziemniakami z wody, buraczkami z kumkwatem – 45 pln
- Medaliony z polędwiczek wieprzowych smażone w jajku ze złocistymi kopytkami, bukietem warzyw gotowanych na parze – 40 pln
- Wykwintne pierogi schabowe faszerowane grzybami podane z ziemniakami z masłem i koperkiem, kapusta zasmażaną (młoda kapusta w sezonie) oraz glazurowaną marchwią – 40 pln
- Polędwiczki wp. faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami podane na potrawce z borowików oraz z warzywami gotowanymi na parze i gratine ziemniaczanym (zapiekanka)- 40 pln
- Łosoś grillowany na sosie cytrynowym podana z ziemniaczanymi księżycami, młodą marchwią, brokułą – 55 pln
- Pieczona pierś kacza z ziemniaczanym gratinate, buraczkami z kumkwatem i sosem żurawinowym – 55 pln
- Zrazy wołowe z ogórkiem i słoniną z sosem grzybowym, kluski śląskie, buraczki, kapusta zasmażana (młoda w sezonie letnim) – 45 pln
- Polędwiczka wieprzowa duszona w śmietanie z grzybami podana z kopytkami, buraczkami glazurowanymi oraz różyczkami kalafiora – 40 pln
- Pikantnie marynowana pierś z kurczaka podana z aksamitnym sosem mango, gtatine ziemniaczanym z brokułami oraz duetem fasolki szparagowej i pomidorkami cherry – 35 pln
- Eskalopki wieprzowe ze schabu z sosem z zielonego pieprzu podane z kluskami śląskimi, młodą marchewką oraz brokułą – 35 pln
- Sakiewki z łososia ze szpinakiem i suszonymi pomidorami podane na sosie koperkowym z gratine ziemniaczanym z serem, fasolką szparagową oraz młodą marchewką – 50 pl