Logo Restauracja Elita

Restauracja Elita

ul. Pszczelińska 121a, 05-805 Otrębusy
Image Alt

Catering

FINGER FOODS

Minimalne zamówienie na przekąski typu finger foods wynosi 50 szt / 1 pozycja

 

Tartinki bankietowe dekorowane (na pumperniklu, korpusy kruche, pieczywo pszenne, razowe) – 2,50

Kanapki bankietowe dekorowane (na pumperniklu, pieczywo pszenne, razowe) – 3,50

 

Mini voule vount – 2,50

  • z serem pleśniowym, świeżym ogórkiem, orzechem włoskim
  • jajem przepiórczym, kawiorem, majonezem, sałatą ozdobną
  • salami, pomidorkiem cherry, sałatą ozdobną
  • z pastą tuńczykową, świeżym ogórkiem, kaparami
  • z pastą jajeczną, kiełkami, rzodkiewką, świeżym ogórkiem
  • z pastą kanapkową ,pomidorkiem cherry, świeżą bazylią, serem mozzarela
  • z szynką włoską, gruszką i serkiem philadelphia
  • z wędzonym łososiem, koperkiem, jajem przepiórczym, kawiorem

 

Minisandwiche – 3,00

  • ze świeżymi pomidorkami cherry i bazylią
  • z pastą z suszonych pomidorów i sałat
  • z oliwkami i suszonymi pomidorami
  • z tatarem z wędzonego łososia

 

Koreczki – 2,00

  • z serem żółtym, pomidorkiem koktajlowym i pieczonym kurczakiem
  • z serem wędzonym, kabanosem i ogórkiem konserwowym
  • mini caprese
  • ze smażoną krewetką, świeżym ogórkiem i i zieloną oliwką
  • z salami, serem cheddar i oliwką

 

Jaja – 2,00

  • faszerowane pastą grzybową
  • faszerowane z kawiorem
  • faszerowane z łososiem
  • faszerowane pastą z awokado
  • faszerowane pastą z suszonych pomidorów
  • faszerowane szpinakiem

 

Przekąski zimne:

  • Łosoś zawijany ze szpinakiem i serkiem Philadelphia – 4,00
  • Tortilla zawijana z szynką włoską i serkiem mascarpone – 3,00
  • Kulki z melona owinięte w szynkę parmeńską – 2,50
  • Gruszka marynowana z szynką parmeńską i serkiem Philadelphia – 3,5
  • Soczysty rostbef z ogórkiem konserwowymi i sosem tatarskim – 4,00
  • Mini vol-au-vent z serem Brie i orzechami – 2,50
  • Roladki z grillowanej cukinii z kremowo – ziołowym nadzieniem – 3,00
  • Wytrawne ptysie z pastą z tuńczyka – 2,50
  • Kruche babeczki z serem kozim i pieczonym burakiem – 3,00
  • Pomidory faszerowane serem feta i oliwkami – 2,50
  • Ogórki faszerowane serem pleśniowym, suszonymi pomidorami i orzechami – 2,50
  • Ogórki faszerowane pastą z suszonych pomidorów i rukolą – 2,50
  • Marynowane papryczki z serkiem ziołowym – 2,00
  • Marynowane oliwki z serkiem ziołowym – 2,00
  • Ruloniki z szynki z pastą chrzanowo – jajeczną – 2,00
  • Ruloniki z szynki włoskiej z rukolą, serem Rokpol i suszonymi pomidorami – 2,00
  • Muszle makaronowe ze szpinakiem i fetą – 2,00
  • Tatar z łososia z oliwką i kaparami na grzance ziołowej – 4,50

 

Sałatki:

  • Mini sałatka z kurczakiem i kukurydzą – 3,00
  • Mini koktajl z krewetek – 3,00
  • Mini sałatka z warzyw i paluszków krabowych -3,00
  • Mini sałatka grecka – 3,00
  • Mini szpinak z suszonymi pomidorami i tartym parmezanem – 3,00
  • Mini rukola z pieczonym łososiem i mozarellą – 3,00
  • Mini sałatka brokułowa z pieczonym kurczakiem – 3,50
  • Mini sałatka cesar – 3,00
  • Mini sałatka owocowa – 3,00
  • Surowe warzywa słupki z dipami – 3,00

 

Bufet ciepły:

  • Mini burgery z kurczakiem i sosem avocado – 4,00
  • Śliwki kalifornijskie zawijane z bekonem z sosem słodko- pikantnym- 2,00
  • Pieczarki Portobello faszerowane cielęciną i podgrzybkami zapiekane serem Gruyere – 4,00
  • Francuskie tartaletki z gorgonzollą, orzechami i kurkami – 3,00
  • Mini wrapy z grillowanym kurczakiem, sałatą, papryką -3,00
  • Mini szaszłyczki z indykiem i ananasem – 4,00
  • Mini szaszłyczki warzywne – 3,00
  • Quiche z serem ricotta i szpinakiem; z kiełbaskami peperoni; z bekonem i warzywami grillowanymi; z łososiem i brokułami – 3,00
  • Szwedzkie klopsiki – 2,50
  • Paczuszki z ciasta francuskiego z podgrzybkami / z fetą i szpinakiem – 3,00
  • Mini krokiety z kapustą i grzybami – 3,00

 

Bufet słodki:

  • mini musy: cappucino, pomarańczowy, czekoladowy, truskawkowy – 4,00
  • mini babeczki owocowe, kajmakowe – 3,00
  • mini deserki: Cream brulle – 4,00, pana cota – 4,00, tiramisu – 4,00
  • ciasteczka: mini sernik, szarlotka – 3,00

PRZEKĄSKI ZIMNE NA PÓŁMISKACH

  • Schab po warszawsku 12 pln / porcja 100g
  • Polędwiczki wieprzowe duszone dekorowane musem z avokado 12 pln / porcja 100g
  • Kaczka w galarecie z owocami z dodatkiem malagi i migdałów 12 pln / porcja 100g
  • Roladki z łososia wędzonego zawijane z serkiem chrzanowym 7 pln / porcja 50g
  • Łosoś wędzony w cieście koperkowym 6 pln / porcja 50g
  • Tatar z łososia surowego z kaparami i oliwkami 12 pln / porcja 100g
  • Szczupak / sandacz w całości glazurowany winnym auszpikiem podany z sałatką z selera naciowego 120 pln / kg (ryba waży ok. 1-1.5 kg czyli 10-15 porcji)
  • Ruloniki z szynki z serem lub melon z szynką parmeńską (do wyboru)- 7 pln / porcja 60g
  • Tortilla z kurczakiem, świeżymi warzywami i mix sałata podana na rukoli 8 pln / porcja
  • Roladki z pieczonego z rostbefu z ogórkiem konserwowym podane na sałatce z selera naciowego i sosem francuskim 7zł / porcja
  • Kompozycja marynowanych mięs pieczonych, galantyn oraz pasztetów (karkówka ze śliwką, rolada boczkowa w majeranku, rostbef w kruszonym czarnym pieprzu, galantyna drobiowa, pasztet z zająca ) 80 pln / półmisek dla 5 osób
  • Tatar wołowy z cebulką, pieczarkami i korniszonami 12 pln / porcja
  • Ruloniki z szynki babuni z sałatką jarzynową powlekane delikatnie galaretą 10 pln / porcja
  • Polędwica własnego wyrobu wolno dojrzewająca z serkiem ziołowym i szparagami 8 pln / porcja
  • Crawala z łososia marynowanego w burakach i pomarańczy z dodatkiem żubrówki na warzywnym tiagatelle z dodatkiem sosu cytrynowego – 12 pln / porcja
  • Warzywa grillowane z balsamico i odrobiną sera koziego 7 pln / porcja
  • Torcik z buraka z kaparami i odrobiną sera koziego 8 pln / porcja
  • Tatar ze śledzia z imbirem i curry na miodowym pumperniklu 8 pln / porcja
  • Patera sledzi w 4-smakach: w oleju z cebulką, w sosie tatarskim, w smietanie z jabłkiem, z jajkiem i groszkiem zielonym w majonezie 10 pln / porcja
  • Smażony dorsz w sosie greckim 8 pln / porcja
  • Gruszka z pikantnym serkiem Filadelfia, szynką parmeńską i winegretem malinowym – 8pln / porcja

SAŁATKI

  • Jajo przepiórcze garnirowane wędzonym halibutem na klasycznej sałatce jarzynowej 7 pln / porcja 80g
  • Caprese (pomidor, mozarella, dressing ze świeżej bazylii) 7 pln / porcja 80 g
  • Sałata grecka z fetą i oliwkami 7 pln / porcja 80g (salaterka 4 porcje)
  • Mix sałat z gyrosem oraz sosem tzatziki 7 pln / porcja 80g (salaterka 4 porcje)
  • Sałatka Boryny (ser żółty, szynka konserwowa, ogórek konserwowy, kukurydza) 7 pln / 80g (salaterka 4 porcji)
  • Koktajl z krewetek (krewetki, brzoskwinia, ananas, kukurydza, majonez, ketchup) 7 pln / 60g
  • Sałata ze świeżego szpinaku, suszonych pomidorów oraz świeżo tartego parmezanu ) 7 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
  • Sałatka z tuńczyka (makaron penne, czerwona fasola, papryka, ogórek kiszony, majonez) 7 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
  • Sałatka arbuzowa z ogórkiem, szalotką, rzodkiewką oraz kiełkami słonecznika) 7 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
  • Sałata z wołowiną wg. Szefa Kuchni (swieża rukola, grilowana wołowina, parmezan, pomidorki cherry) 8 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
  • Sałatka z salami i suszonymi pomidorami 8 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
  • Sałatka z kurczaka i ananasa 8 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
  • Sałatka Nicejska (miks sałat, fasolka szparagowa, oliwki, jajko gotowane, tuńczyk, cebula czerwona, pomidory, winegret) 7 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
  • Sałatka Szopska (papryka, kalafior, ogórek zielony, pomidor, ocet winny, ser feta) 7 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)
  • Sałatka z paluszków krabowych (groszek konserwowy, jajko gotowane, majonez, koper, świeży ogórek) 7 pln / 80 g (salaterka 4 porcji)

ZUPY I DANIA GŁÓWNE

Zupa: (12 pln/ porcja 450 ml):

rosół domowy z makaronem lub rosół z kołdunami i parmezanem lub barszcz czerwony z uszkami lub żurek na boczku z jajkiem i białą kiełbasą lub krem ze szparag / grzybów / batata / brokuł / kalafiora / pomidorowo – marchwiowy lub chłodnik z jajkiem

Zupa: (15 pln/ porcja 450 ml):

flaczki wołowe lub zupa tajska z kurczaka na mleku kokosowym
beef strogonff lub zupa węgierska – 20pln / 450 ml

 

Danie główne: (porcja 160g/450g)

  • Polędwiczki wieprzowe marynowane w musztardzie francuskiej faszerowane mozzarellą podane na grzybach duszonych z kopytkami smażonymi, brokułą oraz pomidorkami cherry – 30 pln
  • Kotleciki z polędwiczek wieprzowych na plastrach bakłażana zapiekane pomidorem i serem mozarella podane z ziemniakami opiekanymi oraz młodą marchewką glazurowaną – 30 pln
  • Pierś kurczaka w chrupiącym boczku faszerowana serem Rokpol podana z ziemniakami opiekanymi, młodą marchwią, brokułą – 25 pln
  • Eskalopki cielęce z osoem kurkowym serwowane z kluskami śląskimi, buraczkami oraz fasolką szparagową – 45 pln
  • Kaczka pieczona po polsku z wiśniówką jabłkami i majerankiem serwowana z ziemniakami z wody, buraczkami z kumkwatem – 35 pln
  • Medaliony z polędwiczek wieprzowych smażone w jajku ze złocistymi kopytkami, bukietem warzyw gotowanych na parze – 30 pln
  • Wykwintne pierogi schabowe faszerowane grzybami podane z ziemniakami z masłem i koperkiem, kapusta zasmażaną (młoda kapusta w sezonie) oraz glazurowaną marchwią – 35 pln
  • Polędwiczki wp. faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami podane na potrawce z borowików oraz z warzywami gotowanymi na parze i gratine ziemniaczanym (zapiekanka)- 30 pln
  • Łosoś grillowany na sosie cytrynowym podana z ziemniaczanymi księżycami, młodą marchwią, brokułą – 35 pln
  • Pieczona pierś kacza z ziemniaczanym gratinate, buraczkami z kumkwatem i sosem żurawinowym – 40 pln
  • Zrazy wołowe z ogórkiem i słoniną z sosem grzybowym, kluski śląskie, buraczki, kapusta zasmażana (młoda w sezonie letnim) – 35 pln
  • Polędwiczka wieprzowa duszona w śmietanie z grzybami podana z kopytkami, buraczkami glazurowanymi oraz różyczkami kalafiora;
  • Pikantnie marynowana pierś z kurczaka podana z aksamitnym sosem mango, gtatine ziemniaczanym z brokułami oraz duetem fasolki szparagowej i pomidorkami cherry – 30 pln
  • Eskalopki wieprzowe ze schabu z sosem z zielonego pieprzu podane z kluskami śląskimi, młodą marchewką oraz brokułą – 35 pln
  • Sakiewki z łososia ze szpinakiem i suszonymi pomidorami podane na sosie koperkowym z gratine ziemniaczanym z serem, fasolką szparagową oraz młodą marchewką – 35 pln