Logo Restauracja Elita

Restauracja Elita

ul. Pszczelińska 121a, 05-805 Otrębusy
Image Alt

Menu

Przekąski zimne / Cold appetizers

  • Łosoś wędzony

    25 pln / 80 g
    na sosie jogurtowo-ziołowym z chipsem ziemniaczanym i paluszkiem ziołowym / Smoked salmon with yogurt and herbs dressing, served with potato chip and cheese bite
  • Śledź korzenny

    22 pln / 100 g
    podany na grillowanej ciabacie / Spiced herring served on grilled ciabatta with beetroot salad
  • Tatar wołowy

    25 pln / 120 g
    bogato garnirowany podany na razowcu / Beef tartare

Sałaty / Salads

  • Klasyczna sałatka Cezar

    20 pln / 300 g
    z sosem czosnkowym i chipsem z parmezan / Classic Caesar salad with garlic sauce and Parmesan
  • Sałatka

    20pln /350g
    z młodych buraczków i koziego sera / Young beetroot salad and goat chees

Przekąski gorące / Hot appetizers

  • Kaszotto z pieczarką portobello

    25 pln / 300 g
    liśćmi szpinaku i suszonymi pomidorami / Buckwheat porridge with portobello mushroom. spinach leaves and dried pomatoes
  • Krewetki tygrysie (8 szt. porcja)

    35 pln / 100 g
    na sałatce z mango, ogórka i świeżej kolendry / Tiger prawns served on mango cucumber and fresh coriander salad
  • Pierogi z kaszanką

    18 pln / 6 szt.
    podane na konfiturze z czerwonej cebuli / Dumplings with buckwheat groats served on red onion confit
  • Pieczarki Portobello

    25 pln / 200 g
    na grillowanej ciabacie podane z jajkiem w koszulce / Portobello muschrooms plate up on grilled ciabatta with poached egg

Zupy / Soups

  • Flaki

    15 pln / 350 ml
    z boczniakiem / Beef tripe with oyster mushroom
  • Krem pomidorowy

    15 pln / 350 ml
    z serkiem philadelphia i kruszonką z pumpernikla / Tomato cream souo with philadelphia cheese and pumpernickel crumble
  • Pikantna zupa z kurczaka

    15 pln / 350 ml
    podana z mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą / Spicy chicken soup served with coconut milk and coriander

Dania główne/ Main courses

  • Grillowana ciabata

    35 pln / 200 g
    z szarpaną wołowiną, guacamole i domowymi frytkami / Grilled ciabatta with pulled beef, guacamole and homemade fries
  • Łosoś

    39 pln / 160 g
    pod zieloną kruszonką z warzywnym tagliatelle / Salmon under green crumble with vegetable tagliatelle
  • Pieczona połówka kaczki

    45 pln 1/2
    z jabłkami w majeranku / Half of roasted duck with apples
  • Sandacz

    42 pln / 150 g
    podany na gratine ziemniaczanej z sosem z szyjek rakowych / Zander served on gratine potatoes with a crayfish sauce
  • Plastry polędwiczki wieprzowej

    34 pln / 180 g
    w sosie kurkowym ze złocistymi kopytkami i fasolką szparagow / Sliced pork tenderloin in chanterelle sauce golden potato dumplings and green bean
  • Pierś grillowana

    29 pln / 160 g
    marynowana w sosie teryaki z kluskami kładzionymi na sosie serowym z tagiatelle z marchwi i cukinii / Grilled breast marinated in teryaki sauce with dumplings served in a cheese sauce with carrots and zucchini tagiatelle