Przekąski zimne / Cold appetizers
-
Łosoś wędzony
25 pln / 80 g
na sosie jogurtowo-ziołowym z chipsem ziemniaczanym i paluszkiem ziołowym / Smoked salmon with yogurt and herbs dressing, served with potato chip and cheese bite -
Śledź korzenny
22 pln / 100 g
podany na grillowanej ciabacie / Spiced herring served on grilled ciabatta with beetroot salad
-
Tatar wołowy
25 pln / 120 g
bogato garnirowany podany na razowcu / Beef tartare
Sałaty / Salads
-
Klasyczna sałatka Cezar
20 pln / 300 g
z sosem czosnkowym i chipsem z parmezan / Classic Caesar salad with garlic sauce and Parmesan
-
Sałatka
20pln /350g
z młodych buraczków i koziego sera / Young beetroot salad and goat chees
Przekąski gorące / Hot appetizers
-
Kaszotto z pieczarką portobello
25 pln / 300 g
liśćmi szpinaku i suszonymi pomidorami / Buckwheat porridge with portobello mushroom. spinach leaves and dried pomatoes -
Krewetki tygrysie (8 szt. porcja)
35 pln / 100 g
na sałatce z mango, ogórka i świeżej kolendry / Tiger prawns served on mango cucumber and fresh coriander salad
-
Pierogi z kaszanką
18 pln / 6 szt.
podane na konfiturze z czerwonej cebuli / Dumplings with buckwheat groats served on red onion confit -
Pieczarki Portobello
25 pln / 200 g
na grillowanej ciabacie podane z jajkiem w koszulce / Portobello muschrooms plate up on grilled ciabatta with poached egg
Zupy / Soups
-
Flaki
15 pln / 350 ml
z boczniakiem / Beef tripe with oyster mushroom -
Krem pomidorowy
15 pln / 350 ml
z serkiem philadelphia i kruszonką z pumpernikla / Tomato cream souo with philadelphia cheese and pumpernickel crumble
-
Pikantna zupa z kurczaka
15 pln / 350 ml
podana z mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą / Spicy chicken soup served with coconut milk and coriander
Dania główne/ Main courses
-
Grillowana ciabata
35 pln / 200 g
z szarpaną wołowiną, guacamole i domowymi frytkami / Grilled ciabatta with pulled beef, guacamole and homemade fries -
Łosoś
39 pln / 160 g
pod zieloną kruszonką z warzywnym tagliatelle / Salmon under green crumble with vegetable tagliatelle -
Pieczona połówka kaczki
45 pln 1/2
z jabłkami w majeranku / Half of roasted duck with apples
-
Sandacz
42 pln / 150 g
podany na gratine ziemniaczanej z sosem z szyjek rakowych / Zander served on gratine potatoes with a crayfish sauce -
Plastry polędwiczki wieprzowej
34 pln / 180 g
w sosie kurkowym ze złocistymi kopytkami i fasolką szparagow / Sliced pork tenderloin in chanterelle sauce golden potato dumplings and green bean -
Pierś grillowana
29 pln / 160 g
marynowana w sosie teryaki z kluskami kładzionymi na sosie serowym z tagiatelle z marchwi i cukinii / Grilled breast marinated in teryaki sauce with dumplings served in a cheese sauce with carrots and zucchini tagiatelle